Kasboek maken

Een kasboek maken is tegenwoordig heel makkelijk want je kunt het gewoon op de computer maken en je hebt er niet veel voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is Excel.

Excel

Excel is een software van Microsoft en word vooral gebruikt voor het maken van financiƫle rapporten en overzichten. Je kunt het dus ook gebruiken voor kasboek maken. Je begint eerst door kolommen te maken voor je vaste lasten en daarna ga je verdere met al andere uitgaven. Je werkt de verschillende rubrieken bij naarmate je verschillende uitgaven doet. Een kasboek maken is dan ook een proces en het blijft groeien.

Waarom kasboek maken?

Door kasboek maken is het mogelijk om je uitgaven bij te houden en dit is waar veel mensen problemen mee hebben. Vaak weten mensen niet waaraan ze hun geld uitgeven en kijken verrast op als ze aan het einde van de maand niks overhouden. Door kasboek maken kun je inzicht krijgen in je uitgaven en weet je dus waar het geld blijft. Als je eenmaal deze inzicht hebt in je uitgaven kun je controle krijgen over je uitgaven. Een kasboek maken is dan ook alleen de eerste stap. Wat moeilijk is het bijhouden ervan.