Een lichtstraat

In Nederland worden steeds vaker lichtstraten gebouwd in woningen. Mensen willen meer licht in huis en een lichtstraat bied de ideale oplossing. Door een lichtstraat komt er meer dan genoeg licht naar binnen en het verbruikt geen stroom.

Een lichtstraat bestaat namelijk voor een grote deel uit glas en het glas laat licht door. Overdag komt er daglicht naar binnen en in de nacht schijnen de sterren. Voor de lichtstraat moet er wel een stuk uit het dak van de woning komen. In plaats van plafond komt daar vervolgens de lichtstraat.

Het bouwen en installeren van lichtstraten gebeurd door diverse bouwbedrijven in Nederland. Door concurrentie en lagere productiekosten zijn de lichtstartraten betaalbaar geworden voor de meeste Nederlanders. Het werk gaat bovendien ook sneller door gebruik van nieuwe techniek en technologie. Het werk dat vroeger maanden in beslag nam word nu binnen een week gedaan.

Iedere bouwbedrijf hanteert wel zijn eigen tarief voor het bouwen van een lichtstraat. Hierdoor zijn de prijzen erg verschillend per bedrijf. Het is daarom verstandig om een offerte aan te vragen. Zo weet je wat het gaat kosten om een lichtstraat te laten bouwen en kun je de diverse bedrijven met elkaar vergelijken.